Vochtwering Gevels

Schimmel op uw gevel of vochtproblemen in huis doordat de gevel het huis niet beschermt tegen de hevige regenbuien. Logisch dat u dit zo snel mogelijk en op een makkelijke manier wilt voorkomen. Laat uw gevel impregneren en voorkom problemen.

Kosten gevel impregneren

De ene dag een regenbui en de dag erna gaat het ook nog eens vriezen. Allemaal niet bevorderlijk voor uw gevel. Door het impregneren van uw muur kan uw gevel hier beter tegen en zullen schimmel- en vochtproblemen verleden tijd zijn. Voordat u een specialist inschakelt, wilt u weten wat het u gaat kosten om uw gevel te impregneren. Kijk voor een indicatie naar de onderstaande tabel.

Werkzaamheden gevel impregneren Gemiddelde prijs per m² (excl. btw,)
Gevel reinigen Vanaf € 3,- per vierkante meter
Impregneren Vanaf € 9,-  per vierkante meter

Voordat u uw gevel laat impregneren, is het van belang dat eerst uw gevel wordt gereinigd, zodat er geen laag vuil tussen uw muur en de impregneerlaag zit. Niet alleen voor het impregneren van uw muur,. Voor deze werkzaamheden wilt u natuurlijk niet meer betalen dan nodig is.

Wat is impregneren?

Bij het impregneren van uw gevel wordt er een beschermlaag op uw gevel gespoten, waardoor uw gevel waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend wordt. Dit laagje zorgt er ook voor dat water niet meer in de gevel kan trekken. Hierdoor zal er geen vocht meer in uw woning komen vanaf buiten. Impregneermiddelen zijn verkrijgbaar op waterbasis of op basis van oplosmiddelen. Bent u bezig met het milieu? Dan is impregneermiddel op waterbasis de beste optie voor u. Ook wordt het impregneermiddel op basis van oplosmiddel tegenwoordig niet meer echt gebruikt. Daarnaast bestaat er nog impregneercrème, deze wordt aangebracht met een kwast en trekt iets dieper in de gevel dan vloeistof. Deze gebruik je bij oppervlaktes met veel kozijnen en erin. Zijn er geen of amper kozijnen in het oppervlak? Kies dan voor impregneermiddel.

Het impregneren van de gevel

Voordelen van uw gevel impregneren

Naast dat uw gevel vuil- en waterafstotend wordt door het impregneren, heeft impregneren van uw gevel nog meer voordelen. Nadat u uw gevel heeft laten impregneren, is uw gevel ook brandwerend, de kans op vorstschade wordt verminderd, de muur blijft beter schoon en behoeft veel minder onderhoud.

Dak impregneren

Om het helemaal af te maken, is het slim om meteen het dak te laten reinigen en impregneren. Anders komt het vocht niet meer via uw gevel naar binnen, maar via uw dak. Daarnaast is krijgen van korting vaak mogelijk als u meerdere klussen door dezelfde specialist laat uitvoeren. De uitgelezen kans dus om naast uw gevel te impregneren ook uw dak onder handen te laten nemen. Zo weet u zeker dat vocht niet via buiten uw huis binnendringt en zijn schimmel- en vochtproblemen verleden tijd.

Bespaar op het impregneren van uw gevel

Heeft u al last van vochtproblemen in huis of wilt u dit voorkomen? Dan is uw gevel impregneren een goede oplossing. Het impregneren van uw huis is een behoorlijke klus, daarom is het slim om Alg&Mosbestrijding Nederland in te schakelen die dit karwei voor u uitvoert. Zo heeft u er geen omkijken naar, hoeft u op uw vrije zondagen niet aan het werk en heeft u de garantie dat het goed gedaan wordt.